Waarom waterstof een deel van de duurzame oplossing zal zijn.
Er wordt momenteel zeer veel gepraat over waterstof en zeker tijdens de klimaattop van Glasgow. Maar is waterstof een belangrijk thema om de energietransitie in de industrie waar te maken of een zoveelste hype? Zullen we binnen enkele jaren inzien dat waterstof toch niet de verhoopte oplossing blijkt om klimaatneutraal te worden?
Vanaf 17 november 2021 start bij UGent Academie voor Ingenieurs de nieuwe editie van de postacademische opleiding ‘Energie-efficiëntie in de industrie’.
Deze opleiding dompelt de deelnemers onder in de mogelijkheden om de energie-efficiëntie in hun bedrijf te verhogen waarbij verschillende topics aan bod komen: van warmte en elektrische arbeid, energie opslag en procesregeling en de economische en beleidscontext van energie.
ODE en Warmtenetwerk Vlaanderen organiseren twee "halve" complementaire studiedagen (voormiddag en namiddag) op 17 november in het Provinciehuis in Leuven, voor zowel leden als niet-leden.
Thema
Op 16 november is het weer zo ver! Dan start er een, langverwachte, nieuwe editie van onze Flux50 Smart Energy Academy.
Deze driedaagse opleiding én netwerkgelegenheid zit bomvol dynamische sprekers die je de laatste stand van zaken van de energietransitie en de hiervoor broodnodige innovaties toelichten.
De WKK-ontmoetingsdag met WKK-beurs is dé gelegenheid om op één dag een hoop relevante informatie in te winnen, dankzij een hele resem voordrachten op maat van bedrijven en organisaties die hun energieverbruik willen reduceren, alsook voor mensen uit de energiesector die hun kennis willen verdiepen.
Naar jaarlijkse traditie organiseert het Stoomplatform op woensdag 20 oktober 2021 de Stoomtechniekdag.
Dit jaar richten we onze pijlen op het onderhoud en de prestaties van stoomsystemen.
De studienamiddag is een vervolg op ons webinar van 21 juni 2021.
Prof. Steven Lecompte van de Ugent, tevens voorzitter van het Energik-Koelplatform, bespreekt de ‘Green Deal’ die afgesloten werd met supermarkten en voedingswinkels.
De deelnemende supermarkten engageren zich om geen nieuwe installaties op F – gassen meer te plaatsen en over te schakelen op natuurlijke koelmiddelen.
De stijgende vraag naar energie en de hiermee gepaard gaande stijgende energieprijzen hebben als gevolg dat er meer en meer efficiënt dient omgegaan te worden met energie. Om alles uit het energiebeleid van uw organisatie te halen, heeft men een energiemanager nodig met de nodige kennis. Daarom organiseert Amelior, in samenwerking met UC Leuven Limburg en met de steun van Indea, deze langlopende opleiding.
Dit postgraduaat wil de cursisten de kennis meegeven om data te visualiseren in dashboards om de energietransitie te faciliteren.
De opleiding start half oktober en eindigt eind mei. De lessen worden via blended learning aangeboden (combinatie van on-campus en online).
Er wordt zeer veel gecommuniceerd over waterstof, maar veel gaat over visie en “propaganda”. Is waterstof een belangrijk thema om de energietransitie in de industrie waar te maken of een zoveelste hype? Zullen we binnen enkele jaren inzien dat Waterstof toch niet de verhoopte oplossing blijkt om klimaatneutraal te worden?
Net als bij iedere andere installatie is een goed onderhoud van een stoomketel en het achterliggende stoomnet met zijn verbruikers van groot belang. Enerzijds zijn hiervoor wettelijke verplichtingen, anderzijds beperk je de gevaren in je systeem.
Iedereen hartelijk welkom op het webinar om de deelnemers en hun projecten te leren kennen.
De proclamatie van de winnaars kon in 2020 spijtig genoeg niet doorgaan omwille van de Corona-maatregelen.
Ze werd daarom verschoven naar 5 mei 2021 om 16 uur.
Flux50 wil je graag uitnodigen op 18 maart voor de e-stories - hét online event om op de hoogte te blijven van innovatieve energieprojecten in Vlaanderen.
Na het webinar volgt een matchmaking event vanwege de Interreg-projecten CrossRoads2 Sustainable Energy & ConnectSME.
Dit wil je zeker niet missen!
Meten is weten. Een alom bekende uitspraak die in de energiewereld wellicht nog meer van toepassing is dan er buiten. Maar energie wordt vaak ook gemeten voor specifieke doelstellingen: facturatie, rapportering aan overheidsinstanties, taxen en accijnzen, subsidies, emissies.
Op donderdag 11 maart ondertekent Vlaams minister van Energie en Klimaat Zuhal Demir de Green Deal Afbouw F-gassen in supermarkten en voedingswinkels, kortweg Green Deal Klimaatvriendelijke Koeling.
Wegens de geldende coronamaatregelen wordt de negende Green Deal in Vlaanderen voorgesteld via een online event.
Voor elektriciteitsproductie zijn enkele groene alternatieven zoals wind- en zonne-energie al wijdverspreid. Voor stoomproductie daarentegen zijn de alternatieven veelal ongekend. Het klimaatplan legt de industrie op om opzoek te gaan naar alternatieven: een transitie naar CO2-neutrale stoomproductie. Maar wat zijn nu juist die alternatieven?