ACTIVITEITEN - ARCHIEF

Ontdek de waarde van balanceringsmarkten!

Woensdag 12 Juni 2024
Den Boomgaard - te Meise (Wolvertem)

De laatste jaren is ons energielandschap sterk geëvolueerd. Het toenemende aandeel hernieuwbare energie, zoals zon en wind, maakt het voorspellen van de elektriciteitsproductie moeilijker.

En nu is de volgende stap volop ingezet, met elektrificatie van het verbruik: elektrisch- gebouwen, -industrie en -vervoer. Het evenwicht bewaren tussen productie en consumptie wordt steeds uitdagender.

U heeft misschien al gehoord dat er waarde zit in de balanceringsmarkten. Dit betekent niets anders dan dat u door te helpen het elektriciteitsnet in evenwicht te houden, extra inkomsten genereert voor uw bedrijf.

Elektrificatie van stoomproductie

Woensdag 15 mei 2024
ALPRO Wevelgem

Het aanbod van groene elektriciteit wordt steeds groter. Het afstemmen van aanbod en vraag wordt meer en meer een uitdaging. Door flexibiliteit in te bouwen, onder andere in de stoomproductie, creëer je een win-winsituatie waarbij er meer groene stroom kan gebruikt worden tegen een aantrekkelijke prijs.

Tijdens deze studienamiddag wordt het Power-to-heat project toegelicht met de technische details én wordt uitgelegd hoe Alpro flexibiliteit integreert in de hun nutsvoorzieningen en zich hierdoor optimaal opstelt in de energiemarkt en flink wat kosten bespaart.
Dit project kadert onder andere in de doelstelling om tegen 2050, CO2-neutraliteit te bekomen.

ECLAIR KOELINSTALLATIE

Donderdag 25 april 2024
Eclair-Carrefour in Ternat

De Carrefour Group lanceerde het project “New Eclair” in het voorjaar van 2020. September 2021 startte de bouw van de 17.000 mhal en 1 jaar later in september 2022 werden de productielijnen in gebruik genomen. Het gebouw is aangepast aan de productiebehoeften.

Een duurzaam gebouw met warmteterugwinning en hightech koelinstallatie.

Stoom-Event 2024

Donderdag 21 maart 2024
Antwerp Expo

Het Energik-Stoomplatform organiseert op donderdag 21 maart 2024 vanaf 08.30 uur een ontbijtseminar.

Anders dan de vorige jaren wordt dit evenement georganiseerd in samenwerking met de beurs Pumps & Valves / Maintenance / M+R 2022 in Antwerp Expo Jan Van Rijswijcklaan 191 te 2020 Antwerpen.

ENERGIK presenteert haar programma
Voorjaar 2024

ENERGIK presenteert haar voorjaar-programma:

  • Lunchcauserie (14 maart 2024)
  • Stoomplatform op Pumps & Valves - Ontbijtsessie (21 maart 2024)
  • 1ste Koel-event - Bedrijfsbezoek Eclair / Carrefour Ternat (25 april 2024)
  • Stoomevent - Bedrijfsbezoek Alpro Wevelgem (15 mei 2024)

Lunchcauserie

Donderdag 14 maart 2024
Restaurant Den Boomgaard Wolvertem

De energieprijzen schommelen voortdurend en significant. Het maatschappelijke debat over de verdere omschakeling naar groene energie woedt volop.

Tijdens deze lunchcauserie krijg je een overzicht mee van de wetgeving, handige tips en nuttige inzichten, gebracht door 2 experten: mevr. Ellen Van Mello en dhr. Patrick Verdonck.Viering 40 jaar ENERGIK
Uitreiking award Energy Manager of the Year
Voorstelling verkiezingsmemorandum

Donderdag 1 februari 2024
Kazerne Dossin Mechelen

We nodigen jullie van harte uit op een wervelend ENERGIK-event: ENERGIK bestaat 40 jaar en dat willen we niet ongemerkt laten voorbij gaan.

Daarnaast bent u ook van harte uitgenodigd op de uitreiking van de award Energy Manager of the Year 2023.