ACTIVITEITEN

ENERGIEMANAGER VAN HET JAAR 2024

We nodigen jullie van harte uit om jullie energie-gerelateerde projecten in de kijker te zetten.
Dat kan je doen, door mogelijke kandidaat winnaars voor de award Energy Manager of the Year 2024 te nomineren.
We zien jullie kandidatuur graag tegemoet tegen uiterlijk 13 september 2024

We are inviting you to make your voice heard and nominate the potential winners of the Energy Manager of the year Award 2024.
We look forward to your nominations and would like to receive then by 13 September 2024.

UITNODIGING STOOMCURSUS

22 oktober, 12 november en 26 november 2024
Gent & Zwijnaarde

In tal van industriële sectoren wordt stoom als warmtedrager voor diverse productieprocessen gebruikt. In een aantal gevallen wordt stoom ook gebruikt voor de mechanische aandrijving van bijvoorbeeld ventilatoren of voor elektriciteitsproductie, al dan niet met warmtekrachtkoppeling.

Bij de toepassing van stoom moet rekening worden gehouden met steeds strengere eisen op het vlak van de veiligheid en de impact op het milieu. Dat vertaalt zich in stijgende investerings- en werkingskosten. Zowel vanuit economisch als milieutechnisch standpunt is een optimale energie-efficiëntie in ieder geval van essentieel belang. De recente schommelingen van de energieprijzen hebben dit effect onderstreept en dit zal in de toekomst ongetwijfeld nog versterkt worden.

Om deze reden wordt in 2024 opnieuw een STOOMCURSUS georganiseerd. Deze opleiding, gegeven door experts, gaat over 3 dagen.


EXTERNE ACTIVITEITEN

17e warmtepompsymposium 'DUURZAME WARMTE VOOR DE STAD'

Woensdag 18 september 2024
Buildwise gebouw - Zaventem

Op woensdag 18 september organiseert ODE, samen met het Warmtepompplatform van ODE Vlaanderen het 17e warmtepompsymposium.

Warmtepompen in een stedelijke omgeving brengen zowel unieke kansen als een specifieke problematiek met zich mee. Elke zeldzame oase van rust is van levensbelang. De stedelijke omgeving is complex en dynamisch, en net daarom is de stad permanent op zoek naar betere oplossingen. In de transitie naar 100% duurzame energie vertegenwoordigt de stad de grootste en moeilijkste uitdaging. De beloning is navenant - elke verbetering heeft significante impact op de levenskwaliteit.

De warmtepomp speelt een centrale rol bij het verduurzamen van warmte, zowel in residentiële als niet-residentiële gebouwen. Diverse klimaatregisseurs uit de stad dagen ons uit. Met één oog op de verkiezingen blikt ODE vooruit naar wat komen zal.
In een moderne stad worden fossiele brandstoffen verbannen naar het industriemuseum. De stad wordt slim.