Energie Manager van het jaar 2021‚Äč

 In samenwerking met AP Hogeschool en Howest Hogeschool, organiseert ENERGIK een jaarlijkse award Energiemanager van het Jaar. Hiermee vestigen ze de aandacht op toekomstige professionals die op het gebied van milieu en duurzaam energiegebruik hun beste beentje hebben voorgezet in hun afstudeerwerk. Deze talenten zullen weldra in het werkveld op zoek gaan naar duurzame oplossingen voor de energievraagstukken die onze maatschappij vandaag de dag en in de toekomst voorgeschoteld krijgt.

Maar ook de energie- en milieumanagers die in het bedrijfsleven al hun sporen hebben verdiend, worden door Energik in de bloemetjes gezet. Jaarlijks ontvangt een van hen de trofee ENERGYMANAGER OF THE YEAR.

De editie 2021 is wegens de Covid-19 maatregelen niet kunnen doorgaan. Dat zou nochtans een jubileumeditie geweest zijn (vijfjarig bestaan). De proclamatie van editie 2020, die ondanks de Corona-crisis wel kon doorgaan, moest om dezelfde redenen noodgedwongen worden uigesteld tot mei 2021 en digitaal worden georganiseerd. De proclamatie 2020 wordt met fysieke aanwezigheid van de kandidaten en laureaten, nog eens herhaald op 20 oktober 2021.

We rekenen erop dat we in 2022 weer volop vooruit kunnen gaan en nodigen zowel studenten bachelor en masters, als managers uit het bedrijfsleven, uit hun kandidatuur te stellen.