NIEUWS

Industriële proceswarmte: de shift richting duurzaam is ingezet

27-10-2022

De aanscherping van de Europese klimaatdoelstelling en de hoge gasprijzen brengen de omslag naar duurzame warmte in de industrie in een stroomversnelling. De studiedag over de warmtewende in de industrie die Warmtenetwerk Vlaanderen, Energik en Flux50 op 20 oktober organiseerden in Antwerpen werd dan ook druk bijgewoond. Onze conclusie? Door zelf opgewekte warmte slim te (her)gebruiken en partnerships aan te gaan met andere bedrijven kan al veel geld en CO2 worden bespaard.

Energik bekroont energiemanagers van het jaar

21-10-2022

Op donderdag 20 oktober 2022, tijdens een slotshow aansluitend op “Warmtewende voor de industrie”, werd voor de vijfde keer de Energy Manager of the Year - award uitgereikt. Dit jaar viel die eer te beurt aan Wim Dedeurwaerder van de FOD Defensie. De student aan de Howest Senne Vanderplaetse werd uitgeroepen tot Junior Energy Manager.

KOELEVENT van woensdag 8 juni 2022

08-06-2022

Het concept van de KOEL-dag was hetzelfde als de vorige succesvolle edities: verschillende sprekers zetten de mogelijkheden van industriële koeling in de verf, zelfs voor toepassingen die niet zo vanzelfsprekend zijn.

In de Pfizer-case werden de noden en de bevindingen van de eindgebruiker toegelicht en is er uitgebreid ingegaan op de verschillende technische componenten.