CPPA – een zekere en duurzame keuze in woelige tijden!

08-03-2023
CPPA

De energieprijzen schommelen voortdurend en significant. Het maatschappelijke debat over de verdere omschakeling naar groene energie en/of het langer openhouden van de kerncentrales woedt volop.

Ondernemingen allerhande en ontwikkelaars van hernieuwbare energieprojecten zijn op zoek naar stabiliteit en zekerheid.

Een CPPA (Corporate Power Purchase Agreement) is een overeenkomst voor de verkoop van elektriciteit tussen een producent van (hernieuwbare) energie en een onderneming, die de afgenomen elektriciteit gebruikt voor haar eigen productie (zonder tussenkomst van een energieleverancier).

Een CPPA laat een onderneming toe om de energieprijs die zij betaalt voor een langere periode vast te klikken én om volop en zichtbaar in te zetten op hernieuwbare energie.

Voor ontwikkelaars van hernieuwbare energieprojecten bieden CPPA’s een zekere bron van inkomsten, wat de financiering van deze projecten bevordert.

Tijdens de lunchcauserie op woensdag 8 maart 2023 in Hof ter Imde te Meise, lichtte Astrid Lecomte en Tom Schoors (advocaten energierecht bij Allen & Overy Belgium LLP) toe wat een CPPA is, welke overwegingen de keuze voor een CPPA bepalen en beïnvloeden en hoe de CPPA aangepast kan worden aan de concrete noden van een onderneming en een ontwikkelaar.

De presentatie verschaffen juristen én niet-juristen inzicht in de werking van een CPPA, de opportuniteiten en voordelen die een CPPA kan bieden en in een aantal bijzondere aandachtspunten in het licht van de technische realiteit waarin de CPPA moet functioneren.

Lecomte Astrid
Schoors Tom
Allen-Overy

PROGRAMMA

12.00 uur ontvangst

12.30 uur verwelkoming en voorgerecht

13.00 uur presentatie en vraagstelling

13.45 uur hoofdgerecht

14.30 uur nagerecht en koffie

15.00 uur einde

PRESENTATIE

 Share us