KOELEVENT van woensdag 8 juni 2022

08-06-2022

De Pfizer-case


Lennert Smets, Utilities Engineer Pfizer

Pfizer brengt de state of the art industriële proceskoeling door hun laatst gebouwde koelcentrale voor te stellen. Hierin zullen zaken als free cooling, variabele setpunten, chillers met hoge COP, gesloten koeltorens, waterbehandeling, enz… aan bod komen die aan de basis liggen van de energetische efficiëntie van deze koelcentrale.

 

Tom Bosmans, Application Manager, Baltimore Aircoil Company

Baltimore Aircoil Company hielp Pfizer in zijn vraag om een energie- efficiënte en ondershoudsarme koeling te voorzien.
Hiervoor werden er Eurovent gecertifieerde FXVS gesloten verdampingskoeltorens voorzien die energie-efficientie combineren met een vlotte toegang tot de toestellen en een eenvoudig uit te voeren onderhoud.
Het gepatenteerde combined flow design zorgt voor een ongeëvenaard efficiente warmteafgifte gekoppeld aan een ongekend laag energieverbruik. Daarbovenop heeft de samenwerking met Lubron er toe geleid dat tegelijkertijd het waterverbruik tot een maximum kon worden beperkt.

 

Dirk Goovaerts, Senior Sales Manager York-JCI

York-JCI hielp Pfizer met de levering van 3 YZ magnetisch gelagerde centrifugaalkoelmachines om op een veilige en met een laag GWP koelmiddel 3 x 3200 kW te garanderen. Daarnaast werd de indirecte CO2 uitstoot verzekerd dankzij de zeer lage energieconsumptie met COP/EER waarden van meer dan 25 in deellast.

 

Christophe Vandenkerchove, General manager Lubron

Lubron Watertechnologies hielp Pfizer in zijn vraag om het waterverbruik en het chemicaliënverbruik tot een minimum te beperken. Hiervoor werd een specifieke 4-cooler-RO (omgekeerde osmose) installaties ontworpen die het spuiverlies beperkt tot minder dan 10% en het productverbruik reduceren tot 20% van normale behandelingskost.
Om het geproduceerde RO-water op te vangen en richting de koeltorens te transporteren, werd een 10 m³ bufferunit met energiezuinige frequentie gestuurde pompen geïnstalleerd.
Naar Pfizer normen, werd de gehele waterbehandeling installatie (met uitzondering van de buffer) redundant opgebouwd.

 

EEN GESLAAGD EVENT
Koelevent
Koelevent
Koelevent
Koelevent
Koelevent

 

PRESENTATIES
Share us