Energiemanager - European Energy Manager Training​

Breng een bewustwording van integrale energiezorg teweeg binnen uw organisatie

opleiding energiemanager

Waarom dit thema?

De stijgende vraag naar energie en de hiermee gepaard gaande stijgende energieprijzen hebben als gevolg dat er meer en meer efficiënt dient omgegaan te worden met energie. Ook binnen het bedrijfsleven is men stilaan tot dit besef gekomen. Dit heeft voor een nieuwe functie gezorgd, de zogenaamde energiemanager.

Om alles uit het energiebeleid van uw organisatie te halen, heeft de energiemanager kennis nodig. Actuele (wetgevende) kennis, maar vooral ook praktische en technische kennis, toegespitst op de mogelijkheden van het bedrijf. Net daarom organiseert Amelior, in samenwerking met UC Leuven Limburg en met de steun van Indea, deze langlopende opleiding.

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die op een professionele wijze aan energiemanagement wil doen. We denken hierbij aan personen die door de directie aangeduid worden om energieprojecten te leiden, te coördineren of op te volgen.

Ook experts en leidinggevenden die zelf verantwoordelijk zijn voor een deel van het bedrijf (bijvoorbeeld productiemanagers, onderhoudsmonteurs, processengineers en -technici in de fabriek), energiedienstverleners en -adviseurs zijn de typische doelgroep voor de cursus European Energy Manager.

Na de opleiding

Na actieve deelname aan de cursus "Energiemanager" bent u uitgegroeid tot een zelfstandig opererend technisch beheerder, ontwerper of projectleider die gebouwen, installatiecomponenten of -processen of gebouwinstallaties energietechnisch kan verbeteren.

U kan o.a.:

  • bewustwording van integrale energiezorg teweeg brengen in uw organisatie;
  • omgaan met zowel technische als niet-technische standaarden voor energiebeheer;
  • de taak van energiemanager op een waardevolle manier gestalte geven.

 

MEER INFO EN INSCHRIJVINGSFORMULIER