Energiemanagement in transitie‚Äč

2 APRIL 2018

Opstart Lerend Netwerk: Energiemanagement in Transitie
Energiemanagement is in volle transitie. U voerde al veel energieprojecten succesvol uit, maar vindt verder verbeteren een uitdaging. Samenwerken en samen denken om praktijkgerichte informatie, kennis en ervaring uit te wisselen, maakt deze uitdaging eenvoudiger en uw bedrijf competitiever. Daarom willen we starten met een lerend netwerk vol opportuniteiten voor uw bedrijf.

U krijgt tijdens dit evenement de unieke gelegenheid om als eindgebruiker uw mening te geven over het opzet van het lerend netwerk. Dit gaat over de structuur, de frequentie van samenkomsten, maar het gaat vooral over de inhoud:
  • energiemanagementsystemen en -monitoring,
  • energie-efficiëntie en hernieuwbare energie,
  • financiële, wettelijke en contractuele obstakels,
  • slimme uitwisselingen van energiestromen en energieopslag,
  • alternatieve brandstoffen en hybride energiesystemen, …
De commerciële aanbieders (consultants, installateurs, energieleveranciers,…) nemen niet deel aan de sessie, dus u kan vrijuit uw mening geven, ook over andere noden en bekommernissen.
Deze sessie is voor uw bedrijf geen eindpunt maar een opstap naar het netwerk. Een netwerk dat de organisatoren op basis van uw input en op maat van uw wensen wil voorbereiden.

PROGRAMMA
15:30 – 16:00: Ontvangst met koffie

16:00 – 16:10: Inleiding: aanleiding en doelstelling

16:10 – 17:00: Panelgesprek met energiespecialisten van NMBS (Wim Bontinck), Colruyt/Eoly (Saartje De Boever), Volvo Cars (Sven Van Hecke), Balta Group (Vincent Hoste), Brouwerij Huyghe (Philip Devolder), met ervaring van Jan Liefhooghe, gemodereerd door Björn Crul (Kanaal Z)

17:00 – 17:40: Interactieve sessie over het opzet van het lerend netwerk

17:40 – 18:20: Keynote spreker Tom van Ierland: “EU Klimaatbeleid voor 2030: een overzicht
Tom van Ierland geeft een overzicht van het EU klimaatbeleid voor 2030, hoe dit samenhangt met het Akkoord van Parijs, alsook de interacties met andere beleidsdomeinen.

18:20 – 18:30: Call to action door schepen Tine Heyse, schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid van de stad Gent

18:30 – 18:40: Voorstelling van de “Energymanager of the Year”

18:40 – 20:00: Netwerkdrink met hartige hap
‚Äč
INSCHRIJVEN
Deelname is GRATIS.
Alle informatie: mevrouw Barbara Govaert – Barbara.Govaert@stad .gent
Tel. 09 268 23 82 of 0477 96 11 94