E-stories: blijf op de hoogte van innovatieve energieprojecten in Vlaanderen​

Online event op donderdag 18 maart 2021, 14u10 - 16u00

Energieprojecten in Vlaanderen
Flux50 wil je graag uitnodigen op 18 maart voor de e-stories - hét online event om op de hoogte te blijven van innovatieve energieprojecten in Vlaanderen.

Na het webinar volgt een matchmaking event vanwege de Interreg-projecten CrossRoads2 Sustainable Energy & ConnectSME.
Dit wil je zeker niet missen!

  • Wanneer: Donderdag 18 maart, 13u - 14u (matchmaking 14u10 - 16u00)
  • Wat: Webinar gevolgd door een matchmaking sessie op network.flux50.com
  • Waar: Via MS Teams
    Na inschrijving ontvang je de link van het webinar
  • Taal: Nederlands
  • Dit webinar is exclusief voor Flux50-leden en deelnemers matchmaking CR2SE & ConnectSME

Nog geen lid? Neem dan contact op met onze accountmanagers via info@flux50.com.

 

De Projecten

RIFT - Renewable Iron Fuel Technology
IJzerbrandstof kan worden verbrand tot ijzeroxide, beter bekend als roest. Bij dit verbrandingsproces komt een grote hoeveelheid thermische energie vrij op een CO2-vrije en veilige manier. Deze vrijgekomen energie kan worden gebruikt in industriële processen, warmtenetten of om elektriciteit op te wekken. Deze industrieën hebben een energiebron nodig die enorme hoeveelheden warmte bij hoge temperatuur kan leveren en die tegelijkertijd gemakkelijk kan worden opgeslagen en vervoerd. IJzerbrandstof kent verwaarloosbare energieverliezen tijdens opslag en transport en de kosten van opslag en transport kunnen worden beperkt dankzij het veilige karakter ervan. Dit maakt ijzerbrandstof tot de CO2-vrije, circulaire, veilige, opslagbare en transporteerbare industriële brandstof van de toekomst. Dit werd recent ook met succes in de praktijk bewezen door 's werelds eerste industriële installatie met ijzerpoeder als brandstof aan te sluiten op het brouwproces van brouwerij Bavaria.

 

De Monumentenmeter
Gebouwen zijn een belangrijke bron van CO2-uitstoot. Het terugdringen van de voetafdruk van gebouwen wordt daarom steeds belangrijker en vinden we prominent terug in heel wat klimaatmaatregelen. Historische gebouwen vormen hierin een moeilijke groep. Enerzijds is energierenovatie van historische gebouwen te weinig gekend, anderzijds stoot het vaak op beperkingen die te maken hebben met de bescherming ervan. Tijdens deze e-Stories zal Peter het verloop en de resultaten van het Monumentenmeter-project voorstellen, met aandacht voor de renovatie van het gebouw van de nationale bank in Antwerpen.


SCHRIJF JE HIER IN
Matchmaking CrossRoads2 Sustainable Energy & ConnectSME

Wegens het succes van de eerste editie eind 2020 organiseren de partners van CrossRoads2 Sustainable Energy en ConnectSME op 18 maart opnieuw een online matchmaking.

In de schoot van co-creatie projecten als deze zijn in het verleden al tal van succesverhalen geschreven. Proeftuinen en bedrijven gaan erin op zoek naar mkb-en of kmo's met beloftevolle duurzame innovaties waarmee ze de volgende stap kunnen zetten.

De matchmaking wordt voorafgegaan door een korte voorstelling van beide interreg-projecten.

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten? Zoek jij nog een internationale partner om jouw duurzaam idee uit te werken? Wil je daarbij van een genieten van een steuntje in de rug en een goede omkadering?

Zoek jij nog de perfecte match om samen een CO2-besparende innovatie te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in!

MEER INFO OVER DE MATCHMAKING