Energiemanagement in transitie​

Thema: Energiemanagementsoftware

Op donderdag 18 oktober organiseerden de Stad Gent, UGent en Energik de tweede samenkomst van het lerend netwerk: 24 industriële energiespecialisten deelden praktijkgerichte informatie, kennis én ervaring over energiemanagement.
De deelnemers uit het netwerk waren deze keer te gast bij KRONOS EUROPE op de Langerbruggekaai te Gent.

PRESENTATIES
​Enkele deelnemers over het lerend netwerk:
​Sven Van Hecke van Volvo Cars:
De uitdaging voor elke energiemanager: het managen van de instroom van energiedata. De betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van de geregistreerde data van de diverse energieverbruiken is noodzakelijk om het energieverbruik te managen, om over een correcte energiebalans te beschikken, en om hieruit voortvloeiend de nodige energie efficiëntie maatregelen te kunnen nemen.

​Vincent Hoste van Balta Group:
Doe slimme dingen met big data. Ons energiemanagementplatform om energie te monitoren (met meettoestellen verbonden met het centraal systeem) was en is nog steeds een hefboom om energiebesparingsprojecten goedgekeurd te krijgen. Een pluspunt is dat de rapportering alsook de controle van facturen automatisch verloopt.

Uit de feedback van de deelnemers blijkt dat er een grote interesse is voor onderstaande thema’s:
  • Intelligente sturing van processen om energie te besparen
  • Energiemeetapparatuur
Die suggesties nemen we mee voor een volgende activiteit van het lerend netwerk. Want energiemanagement is en blijft in volle transitie.