KOEL-dag 2022​

De Pfizer-case

large_image

Het Energik-KOELplatform organiseert op woensdag 08 juni 2022 vanaf 15.30 uur haar traditionele KOEL-dag en dit in het Huis van de Bouw Gent.

Het concept blijft hetzelfde als de vorige succesvolle edities: verschillende sprekers zetten mogelijkheden van industriële koeling in de verf zetten, ook voor toepassingen die u misschien niet zo vanzelfsprekend vindt.

PROGRAMMA

15.30-16.00 uur: Ontvangst met koffie en koekjes.

16.00-16.30 uur: Prof. Steven Lecompte, UGent

Deze editie van het koelevent gaat de aandacht naar industriële proceskoeling. We verwachten in de toekomst een sterke groei in deze sector. Daartegenover staat de uitdaging om dit te vervullen op een duurzame manier. Al snel komt de vraag naar hogere efficiëntie, lage GWP-koelmiddelen, lager watergebruik en optimale procesintegratie. In dit event hebben we de kans om deze onderwerpen aan te snijden op basis van één uitgebreide casestudie waarbij de verschillende partners hun visie en strategie delen.

16.30-17.00 uur: Lennert Smets, Utilities Engineer Pfizer

Pfizer brengt de state of the art industriële proceskoeling door hun laatst gebouwde koelcentrale voor te stellen. Hierin zullen zaken als free cooling, variabele setpunten, chillers met hoge COP, gesloten koeltorens, waterbehandeling, enz… aan bod komen die aan de basis liggen van de energetische efficiëntie van deze koelcentrale.

17.00-17.30 uur: Tom Bosmans, Application Manager, Baltimore Aircoil Company

Baltimore Aircoil Company hielp Pfizer in zijn vraag om een energie- efficiënte en ondershoudsarme koeling te voorzien. Hiervoor werden er Eurovent gecertifieerde FXVS gesloten verdampingskoeltorens voorzien die energie-efficientie combineren met een vlotte toegang tot de toestellen en een eenvoudig uit te voeren onderhoud. Het gepatenteerde combined flow design zorgt voor een ongeëvenaard efficiente warmteafgifte gekoppeld aan een ongekend laag energieverbruik. Daarbovenop heeft de samenwerking met Lubron er toe geleid dat tegelijkertijd het waterverbruik tot een maximum kon worden beperkt.

17.30-18.00 uur: Dirk Goovaerts, Senior Sales Manager York-JCI

York-JCI hielp Pfizer met de levering van 3 YZ magnetisch gelagerde centrifugaalkoelmachines om op een veilige en met een laag GWP koelmiddel 3 x 3200 kW te garanderen. Daarnaast werd de indirecte CO2 uitstoot verzekerd dankzij de zeer lage energieconsumptie met COP/EER waarden van meer dan 25 in deellast.

18.00-18.30 uur: Christophe Vandenkerchove, General manager Lubron

Lubron Watertechnologies hielp Pfizer in zijn vraag om het waterverbruik en het chemicaliënverbruik tot een minimum te beperken. Hiervoor werd een specifieke 4-cooler-RO (omgekeerde osmose) installaties ontworpen die het spuiverlies beperkt tot minder dan 10% en het productverbruik reduceren tot 20% van normale behandelingskost. Om het geproduceerde RO-water op te vangen en richting de koeltorens te transporteren, werd een 10 m³ bufferunit met energiezuinige frequentie gestuurde pompen geïnstalleerd. Naar Pfizer normen, werd de gehele waterbehandeling installatie (met uitzondering van de buffer) redundant opgebouwd.

18.30-19.30 uur: Afsluitende receptie


PRAKTISCHE INFORMATIE

Aanvang
15.30 uur met koffie en koekjes
16.00 uur presentaties.

Plaats
Huis van de Bouw Gent (zaal Horta) - Tramstraat 59 - 9052 Zwijnaarde

Deelnameprijzen

  • Eindgebruikers lid van Energik: GRATIS. No show fee van 50 euro (excl. BTW)
  • Aanbieders van energie-, koelinstallaties, projectontwikkelaars, studiebureaus, consultants …: 200 euro (excl. BTW)
  • Leden van Energik-Koelplatform behorend tot vorige categorie, eindgebruikers die GEEN lid van Energik-Koelplatform en Frixis-leden: 125 euro (excl. BTW).

Contact
Jozef De Borger: jozef.deborger@energik.be / 0475 78 09 69

 

Share us