Waterstof voor DUMMIES: Fabel of Wondermiddel?‚Äč

Waterstof tank

Er wordt momenteel zeer veel gecommuniceerd over waterstof, maar veel gaat over visie en “propaganda”. Is waterstof een belangrijk thema om de energietransitie in de industrie waar te maken of een zoveelste hype? Zullen we binnen enkele jaren inzien dat Waterstof toch niet de verhoopte oplossing blijkt om klimaatneutraal te worden?

ENERGIK geeft je in deze webinar praktische informatie over de rol van waterstof in de energietransitie: Waar wordt waterstof nu al succesvol toegepast en hoe verhoudt dit zich tot de ambities van Europa?  Wat zijn de processen die meest in aanmerking komen en waarom? Is waterstof al doorgebroken in de markt van de zware motoren?

Dit webinar is de voorloper van de lunchcauserie, een event dat we inplannen in het najaar 2021.

PRAKTISCH

Datum: dinsdag 29 juni 2021
Uur van aanvang: 11u00
Locatie: Webinar

PROGRAMMA

11.00 - 11.05 uur: Verwelkoming ENERGIK
11.05 - 11.20 uur: Het belang van waterstof voor de industrie, overzicht van de belangrijkste toepassingsmogelijkheden en de EU ambitie, door prof. Dr Philip de Smedt, Cefic
11.20 - 11.35 uur: Hoe kan ik nu al mijn CO2-uitstoot beperken door het gebruik van waterstof ? Overzicht van proefinstallaties met aandacht voor de technisch, financiële haalbaarheid door Adwin Martens, Waterstofnet.
11.35 - 11.45 uur: Waterstof als energiedrager voor motoren, toepassingsmogelijkheden. Nu al in de scheepvaart, binnenkort ook in uw bedrijf ? door Jean-Christophe Van Acker, ABC-engines
11.45 - 12.00 uur: Vraagstelling en slot.

Deze webinar is gratis en wordt mogelijk gemaakt door de steun van Engie, Viessmann en Antea Group.

Inschrijvingen tot maandag 28 juni 2021 - 12.00 uur.


Sponsors

 

Share us